Oddzwonimy do Ciebie

Zostaw nam swój numer a oddzwonimy do Ciebie we wskazanym czasie., Przypomnimy o kontakcie wysyłając SMS na godzinę przed wykonaniem telefonu.

Numer :
Opóźnienie :

Informacja

Próżnia i M.A.P.

Maszyny do pakowania próżniowego wykorzystywane są głównie do pakowania próżniowego świerzej żywności oraz wyrobów garmażeryjnych.
Służą do harmetycznego zapakowania produktu, niedopuszczając do przedostania się zanieczyszczeń co w znaczny sposób zabezpiecza żywność.
Tak naprawdę próżniowo można zapakować każdy rodzaj produktu, owoce, warzywa, mięso każdego rodzaju, części mechaniczne, plastikowe, siano dla zwierząt.
Podsumowując zapakować próżniowo można wszystkie produkty organiczne i nieorganiczne.

Więcej

Zgrzewarki próżniowe można podizlić na dwa rodzaje:

- jednokomorowe
- dwukomorowe

Każde profesjonalne urządzenie do pakowania próżniowego posiada w standardzie lub opcjonalnie wtrysk gazu MAP, najbardziej wytrzymałe pompy próżniowe Busch oraz wiele innych możliwości, których nie wykorzysta się w domu a jedynie w przemyśle.
Konkurencja jest pod względem jakości wykonania jest znikoma ponieważ każda firma specjalizują

Pakowanie żywności

Pakowanie próżniowe polega na usuwaniu powietrza z opakowania, następnie poprzez zgrzewanie, opakowania są hermetycznie zamykane. Uzyskana próżnia chroni pakowany produkt przed wpływami warunków otoczenia. Poprzez działanie temperatury, powietrza, czy drobnoustrojów, żywność szybko się psuje. Procesy utleniania sprawiają, że jedzenie traci jakość, smak, a przede wszystkim wartości odżywcze. Dzięki opakowaniom próżniowym, żywność będzie dłużej świeża, a przykładowo ciasteczka, które w temperaturze pokojowej wytrzymałyby maksymalnie 3 miesiące, zapakowane próżniowo, mogą służyć 3 razy dłużej. Do pakowania próżniowego używać można: worków próżniowych, pojemników próżniowych, czy innych opakowań o specjalnych właściwościach.


Pakowanie mięsa

Pakowanie próżniowe mięsa i wędlin, to bardzo dobry sposób na przedłużenie ich świeżości i trwałości. W próżni pakować można plasterki wędliny, czy całe kawałki mięsa. Mięso zapakowane próżniowo zachowuje smak i wartości odżywcze. Gaz obojętny, który wprowadza się zamiast tlenu do opakowania,  sprawia że czas przydatności do spożycia wydłuża się nawet 5krotnie. W pakowaniu próżniowym artykułów spożywczych, takich jak mięso, sprawdzą się maszyny włoskiego producenta Lavezzini/Euromatic, które szczególnie lubiane są przez producentów żywności.   Urządzenie to jest bardzo trwałe, a także łatwe w obsłudze.

Pakowanie drobiu

Pakowanie próżniowe drobiu, posiada te same zalety, jak w wypadku pakowania każdego innego mięsa. Dłuższa świeżość, większa trwałość produktu, sprawia, że drób, który w normalnych warunkach wytrzymałby 2 dni, nadaje się do spożycia przez trzy razy dłuższy okres. Firmy przemysłowe stawiają na jak największą wytrzymałość oferowanych produktów, dlatego pakowanie próżniowe cieszy się coraz większą popularnością.

Pakowanie warzyw

Warzywa pakowane próżniowo, zachowają swoją świeżość, aż 4 razy dłużej. Zazwyczaj warzywa są już obrane i poszatkowane, a następnie pakuje się je próżniowo. Głównymi zaletami takiej alternatywy jest wygoda, ponieważ skraca się czas przygotowania gotowego posiłku. Obrane i przygotowane warzywa, wystarczy podgrzać i delektować się ich naturalnym smakiem. Firmy, wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu w produkty warzywne, dbają o to by warzywa pakowane były próżniowo w paczki o różnej wadze, by każdy klient mógł znaleźć taką ilość warzyw, jaką potrzebuje.

Pakowanie owoców

Owoce trzymane w lodówce mogą wytrzymać około 3 do 7 dni, po tym okresie nie nadają się już do spożycia, zaczynają się psuć i jesteśmy zmuszeni je wyrzucić. Inna sytuacja ma miejsce, gdy zdecydujemy się zapakować owoce w próżniowy pojemnik, czy woreczek. Do pakowania owoców świetnie sprawdzają się pakowarki próżniowe. Niewielki modele, które oferowane są na rynku, sprawiają, że owoce będą mogły czekać na swoją kolej przez nawet 25 dni, zachowując swoją świeżość i soczystość.

Reasumując, warto zdecydować się na pakowarkę, czy foliowarkę, która sprawdzi się w warunkach domowych. Pakowanie próżniowe odbywa się za pomocą zgrzewarek kompaktowych, których niewielkie rozmiary, pozwalają na przechowywanie maszyny w dowolnym miejscu.
Najlepiej zainwestować w urządzenie, które zostało wykonane przez znanego producenta, gdyż jest to gwarancja długiego okresu użytkowania, bez zbędnych awarii.

Próżnia i M.A.P.